måndag 17 mars 2014

S:T PATRICK´S DAY AND SPRING BRAKE ...

Dagen vaknar med mindre blåst, det är varmt, men havet är alltför upprört för att bada!
Förmiddagen spenderar vi på våra solsängar och lite god litteratur (Deckare!). Jag intar skuggan, W föredrar sol, men med skugga. Han är redan helt brun och jag ser ut som "vanligt"!

Liten shopping planeras (snart slut på dagarna här, därför nu detta skyndsamt!).
Men först lunch som i dag förlägges till en restaurang vi flera gånger, tidigare år besökt. Nämligen Restaurang Houston som ligger vid intracostal nedanför Atlantic Bridge.

Vid tidigare besök alltid lång väntetid för en plats utomhus. Ibland går vi då därifrån, och uppsöker andra "trotjänare"
Den manlige "inkastaren"(hovmästaren), som tar emot vår beställning, är snobbigt klädd, helt i svart kostym och bländvit skjorta..Meddelar iskallt: "Väntetiden beräknas till 30.40 minuter".


I dag väntar vi emellertid tålmodigt vid ett barbord, med en öl och ett glas vin.

.
VI VÄNTAR I BAREN PÅ BORD.

Så småningom är det vår tur.
Jag tillfrågas av hovmästaren, om jag önska få mitt vinglas buret till bordet? Naturligtvis visar jag min uppskattning och tackar ja! Här äter vi en utsökt Sandwich, en Grouper (fisk)-dito med en del tillägg. Delicious! Bra val!

Miljön hos Houston´s är rätt så kul.
Ofta passerar här stora vackra båtar, en del mindre båtar lägger till då Skepparen blivit sugen på lunch.
I dag broöppning för en större båt ...

BROÖPPNING HOS HOUSTON´S.


I dag firas S:t Patrick i Florida.
Detta går vanligtvis ut på färgen grönt. Allt färgas grönt, kläder, drycker etc! Man dricker öl, mera öl, mycket mera öl. Och sjunger, spelar...

I dag ser vi väldigt lite av det.
Däremot är det även Spring Break (Skol lov), då invaderas turistorter med havsanslutning av dessa skollediga tonåringar. Som håller ihop i klungor. Det ser vi tydligt från bilen idag.

Vi åker till West Marine (W:s favvoställe för inköp av snygga kläder).
Här inhandlas till turliga extrapriser några dressiga klädesplagg. Det både värmer och gläder!

Kvällsmålet äter vi hemma på rummet, med inhandlade favoriter.
Ovanligt tidigt sängående, - för en gångs skull! Vi undrar om det kan bero på Jet-Lag? När klockan är 20:00 här är klockan 03:00 i Sverige. Är det därför vi är sömniga, - redan klockan åtta? Vi tröstar oss med det, och sover gott efter någon timmes sängläsning!

Inga kommentarer: